Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
VOX-POP presenteert ArtiShock. Iedere maand tovert VOX-POP de ruimte om tot werkplaats voor chaos en creativiteit. Van dj-les tot linosnedeworkshops: steeds oefen je met een andere kunstvorm. Deze keer verkennen we de menselijke relatie tot de (stads)flora met een eco-print workshop! Onder leiding van multidisciplinair kunstenaar en plantschilder Nina van Hartskamp ontdekken we de 'urban forester' in onszelf en leren natuurlijk verven met onze eigen verzamelde bloemen en planten uit de buurt.
Kerngegevens van evenement ArtiShock #6: Botanisch verven
Datum
25 april 2024
Tijd
16:00 -19:00
Locatie
BG 3
Ruimte
VOX-POP

Deze workshop wordt op 23 mei opgevolgd door een workshop boekbinden, waarbij je de door jou geverfde stof kan gebruiken om een boekomslag te maken.

Over Nina van Hartskamp

Nina van Hartskamp (1990) is een multidisciplinair kunstenaar en plantverver gevestigd in Nederland. Haar werk draait om de verstrengelde relatie tussen de mensheid en de natuurlijke omgeving, gedreven door een fundamentele vraag: "Hoe kan de mensheid gedijen in harmonie met de aarde?" Op basis van haar opleiding conceptuel art aan de Rietveld Academie, theaterstudies in België en haar reizen, combineert Nina haar diepe bewondering voor de natuurlijke wereld met verhalen en textielkunst, waarbij ze vaak organische materialen, natuurlijke processen en andere-dan-menselijke entiteiten zoals planten en microben combineert met persoonlijke menselijke verhalen. Momenteel is ze bezig met een nieuw project waar ze het verband onderzoekt tussen de omgang met inheemse en exotische planten en onze relatie tot nationale identiteit. 

Nina en haar 'Natural Dye Practice''

Sinds 2014 is Nina betrokken bij het traditionele ambacht van natuurlijk verven. Tijdens haar stage bij textielverver en milieuactiviste Kate Fletcher in Tasmanië, Australië, deed Nina uitgebreide praktijkervaring op in het bedrukken en verven van textiel met planten. In de vele jaren hierna heeft Nina een schat aan expertise opgebouwd en heeft zij over de hele wereld verspreid talloze workshops gegeven in het verven en bedrukken met planten. Nina maakt gebruik van het potentieel van plantaardige kleurstoffen om duurzaam bewustzijn en persoonlijke ontwikkeling te bevorderen en om verbindingen te cultiveren met lokale omgevingen en gemeenschappen, zowel in stedelijke, landelijke als natuurlijke omgevingen. 

BG 3

Ruimte VOX-POP
Binnengasthuisstraat 9
1012 ZA Amsterdam