Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
VOX-POP presenteert ArtiShock. Iedere maand tovert VOX-POP de ruimte om tot werkplaats voor chaos en creativiteit. Van dj-les tot linosnedeworkshops: steeds oefen je met een andere kunstvorm. Tijdens deze editie maken we een linosnede, gebaseerd op het thema 'saamhorigheid'.
Kerngegevens van evenement ArtiShock #2: Maak je eigen linosnede
Datum
30 november 2023
Tijd
16:00 -19:00
Locatie
BG 3
Ruimte
VOX-POP

Over deze workshop

Tijdens ArtiShock #2 gaan we in gesprek over het thema saamhorigheid. Saamhorigheid duidt op onderling verwantschap, solidairiteit en het middel tegen verdeeldheid. Maar het streven naar saamhorigheidsgevoel kan ook uit de hand lopen en gepaard gaan met processen van in- en uitsluiting. Waar ligt voor jou de grens? Op basis van een gesprek over dit thema gaan we aan de slag met een linosnede. Je mag je eigen kunstwerk uiteraard mee naar huis nemen.

Over de hosts: Sophia Pekowsky & Elfi Scheefhals

Elfi Scheefhals & Sophia Pekowsky

Sophia Pekowsky is een creatieve programmacoördinator die gepassioneerd is over het gebruik van linosnedes als middel voor reflectie, onderzoek en activisme. Ze werkte samen samen aan lino-workshops met activistische groepen en instellingen, zoasl de Voorkamer. Tijdens haar master Gender Studies gebruikte ze linosnedes als creatieve onderzoeksmethode om de ervaringen en percepties van de postnatale periode te onderzoeken. Nu werkt ze als programmacoördinator bij de CIEE Amsterdam en co-creëert ze activistische textielprojecten in het Crafting Resistance Collective.

Elfi Scheefhals is een onderzoeker in Gender Studies en mixed media kunstenaar die onderzoek doet naar opvattingen over normaliteit in Nederland en voornamelijk werkt met linodruk, textiel, papier en verf. Elfi brengt het bevragen van normatieve maatschappelijke verwachtingen, gewoonten, taal en identiteit uit onderzoek in diens kunst door het alledaagse opnieuw te verbeelden door een kritische, kleurrijke, nostalgische lens. In diens ambachtelijke/lino workshops, zowel als individuele workshopgever en in samenwerking met Sophia, is Elfi gepassioneerd om ruimtes te cultiveren voor toegankelijke artistieke creatie en verbinding met anderen.

Praktisch
We starten om 16.30 uur en eindigen om 18.30 uur. De workshop is tweetalig en gratis toegankelijk. Je hoeft geen ervaring te hebben met het maken van linosnedes. Locatie: VOX-POP, Binnengasthuisstraat 9, 1012 ZA, Amsterdam. 

BG 3

Ruimte VOX-POP
Binnengasthuisstraat 9
1012 ZA Amsterdam