Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
VOX-POP presenteert ArtiShock. Iedere maand tovert VOX-POP de ruimte om tot werkplaats voor chaos en creativiteit. Van dj-les tot linosnedeworkshops: steeds oefen je met een andere kunstvorm. Deze keer duiken we in de wereld van het activisme en maken we onze eigen zine!
Kerngegevens van evenement ArtiShock #4 : Maak je eigen zine
Datum
29 februari 2024
Tijd
16:00 -19:00
Locatie
BG 3
Ruimte
VOX-POP

Maak je eigen zine! met Aike Jansen

Tijdens ArtiShock #4 ga je aan de slag om je eigen zine te maken rondom een activistisch thema. Een zine is een zelfgemaakt en gepubliceerd boekje, ontstaan in de DIY punk scene in de jaren 70 in Amerika. Een manier om je eigen verhaal te vertellen of informatie te verspreiden met een zelfgekozen publiek, buiten bestaande systemen om. Vaak een mix van foto, tekst, collages, tekeningen, maar het kan van alles zijn en iedereen kan een zine maken.

In deze workshop duiken we de geschiedenis van (activistische) zines in en ontdekken de mogelijkheden van dit medium. Daarna ga je zelf aan de slag met allerlei materiaal om een zine te maken vanuit het thema “activisme.” Activisme kan veel vormen hebben en je zine dus ook: je kan een persoonlijk verhaal vertellen, tips delen over veilig protesteren of self-care na een demonstratie, informatie verspreiden over een politieke crisis, of juist de geschiedenis induiken om ons in het heden inspiratie te geven.  We eindigen met een borrel. 

Aike Jansen, foto door Jip van Steenis

Over Aike Jansen

Aike Jansen (Amsterdam, 1997, zij/haar) deelt graag verhalen – over alledaagse momenten in de stad, over eten of boeken die ze leest. Hoe het is om samen simpele Italiaanse pasta te maken en te eten; of hoe een oorlog via je scherm je dagelijks leven in een houdgreep houdt. Observaties die ze het liefst vastleg in een mix van foto en tekst, in collages en in zines.  Als zzp’er werkt ze in de culturele sector als creatief producent, vooral bij jongerentheatercollectief DEGASTEN. Hier houdt ze zich bezig met het faciliteren van theaterlessen en -projecten voor jongeren, en vertelt ze in verschillende vormen over hun projecten en producties. 

Praktische informatie

Deelname aan de workshop is gratis, maar wegens beperkte capaciteit dien je je van tevoren aan te melden via het onderstaande registratieformulier. We starten om 16.00 uur en eindigen om 18.30 uur met een borrel. Locatie: VOX-POP, begane grond BG3, binnengasthuisstraat 9.

BG 3

Ruimte VOX-POP
Binnengasthuisstraat 9
1012 ZA Amsterdam