Ieder jaar kent de faculteit de Onderwijsprijs toe aan een bachelorvak of een mastervak dat vernieuwend is of waarin onderwijsvormen worden toegepast die anderen inspireren. Dit jaar vindt de uitreiking plaats in VOX-POP in hybride vorm.

Kerngegevens van evenement UITREIKING | Onderwijsprijs
Datum 1 juli 2021
Tijd 16:00 -17:00
Locatie BG 3
Ruimte VOX-POP

Na een bijzonder en vrijwel volledig digitaal jaar kent de Faculteit der Geesteswetenschappen de jaarlijkse Onderwijsprijs toe aan een vak dat vernieuwend is of waarin onderwijsvormen worden toegepast die anderen inspireren.

Elke student en medewerker mocht een vak (of meerdere vakken) voordragen voor de Onderwijsprijs 2021. De deadline hiervoor was 30 april. In de week van 24 mei zijn de zes vakken die door de jury zijn gekozen uit alle voorgedragen vakken bekend gemaakt:

• Rhetoric and Writing - (Bachelor English Language and Culture) - Imogen Cohen
  • Contemporary World Literature - (Bachelor English Language and Culture) – Emelia Quinn
  • Critical theories - (Master Filosofie) - Daniel Loick
  • Ken je Plaats: Wereldbeeld, Identiteit, en Conflict, 1550 tot 1650 – (Bachelor Geschiedenis) - Djoeke van Netten en Jonas van Tol
  • Biophilia – (Bachelor Cultuurwetenschappen) – Erik de Jong
  • De militaire revolutie. Oorlog en samenleving in de vroegmoderne tijd - (Master Militaire Geschiedenis) - Djoeke van Netten en Jonas van Tol

Samenstelling jury en Publieksprijs

De jury van 2021 bestaat uit:

Sabine van Wesemael - onderwijsdirecteur Graduate School of Humanities (voorzitter)
Judith Noorman - winnaar Onderwijsprijs 2020, zowel jury als publieksprijs
Gerwin van der Pol - Teaching & Learning Centre (TLC) FGw
Liesje Verhave - Dagelijks Bestuurslid en Raadslid van FSR-FGw 20/21

Uit alle inzendingen zijn zes genomineerden gekozen door de jury. Deze zes genomineerden maken een filmpje waarin ze hun vak promoten. Deze filmpjes worden op de website van de Onderwijsprijs gezet. De jury bepaalt wie van de zes genomineerden de winnaar van de Onderwijsprijs is.

Dit jaar is er ook een publieksprijs. Iedereen mag stemmen op een van de zes genomineerde vakken via de website. Het vak met de meeste stemmen wint de Publieksprijs. De stembussen zijn nu gesloten. Je kunt de video's van de genomineerde vakken bekijken op de onderstaande pagina.

Meer over de Publieksprijs

Uitreiking Onderwijsprijs

Uit alle voordrachten heeft de jury zes vakken genomineerd. Tijdens de uitreiking in VOX-POP op 1 juli 2021 (vanaf 16.00 uur) maakt de jury het winnende vak bekend. In een rapport licht de jury haar keuze toe. De winnaar ontvangt uit handen van decaan prof. dr. Fred Weerman een cheque ter waarde van € 1000. Ook de winnaar van de Publieksprijs wordt tijdens de uitreiking bekend gemaakt.

BG 3

Ruimte VOX-POP