For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.

Denk jij vaak na over de grote vragen des levens? Raak je geïnspireerd in een kerk, of in een tempel of door een ander religieus of spiritueel fenomeen? Of wellicht geloof je wel in ‘iets’, maar verbind jij je liever niet aan een kerk of andere (traditionele) organisatie maar op een andere manier? Wij weten intussen: Je bent niet enige! Wij merken dat (jonge) Amsterdammers behoefte hebben aan antwoorden, maar dat hier op een volledig andere manier mee om wordt gegaan dan, pak ‘m beet, 50 jaar geleden. Maar op welke manier dan precies?

Kerngegevens van evenement VOX-POP x WAALSE KERK | Van God los?
Datum 23 september 2020
Tijd 20:00 -22:00

Op woensdag 23 september verandert de Waalse Kerk in een ontmoetingsplaats, om met elkaar in gesprek te gaan over de hedendaagse beleving van religie in Amsterdam en de rol van secularisatie hierin. Samen verbinden wij theoretische kennis met persoonlijke ervaringen, om een beter beeld te krijgen van de huidige religieuze stand van zaken.

Note: Dit is geen religieuze bijeenkomst. Tijdens de gesprekken creëren wij een verbinding tussen de academische wereld (VOX-POP), de gevestigde kerk (De Waalse Kerk) en de maatschappij. Mensen van alle sociale, culturele, en geloofsachtergronden zijn van harte welkom om hun gedachten uit te wisselen, inzichten te delen en geïnspireerd te raken!


Programma:

Yolande Jansen (Professor Social and Political Philosophy, UvA), zal de avond aftrappen met een korte wetenschappelijke lezing over secularisering, waarna ze samen met Samuel C. Lee (Theoloog des Vaderlands 2019) en religiewetenschapper en islamoloog Nora Asrami (New Connective) in gesprek zal treden over hun eigen kijk op het huidige religieuze veld in Amsterdam. Vervolgens schuiven studentenpastoor Maarten Vogelaar (De Kwekerij) en Assamaual Saidi (SV Musa) aan voor een panelgesprek over de beleving van religie en de zoektocht naar zingeving onder Amsterdamse studenten. De avond wordt gemodereerd door Désanne van Brederode.

 

Dit event is gratis toegankelijk. Graag wel even aanmelden via de link hieronder! Je e-mailadres gebruiken we alleen om je over Van God los? te informeren, en nergens anders voor.