For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.

3 Juni hebben wij weer een leuke CLOSE UP avond voor jullie, dit keer met het thema 'Tastbare Toekomst'. Hoe zullen we over honderd jaar eten? Hoe verplaatsen we ons? Hoe gaan we om met onze mede wereldbewoners en de aarde? Als je vanochtend de vraag “Hoe” hebt gesteld en niet “Wat” dan heb je iets gedaan zonder dat je daar waarschijnlijk van op de hoogte was: 'Futuring'.

Kerngegevens van evenement CLOSE UP | Tastbare Toekomst
Datum 3 juni 2021
Tijd 20:00 -21:30

Waar men in de 20e eeuw fantaseerde over zwevende treinen en vliegende auto’s werd er minder nagedacht over de haalbaarheid van deze concepten. Nu de toekomst steeds ‘dichterbij’ komt en belangrijke issues als de opwarming van de aarde en een inclusievere samenleving onze aandacht vereisen is het geen tijd meer voor eindeloos denken, maar voor doen. 

Door middel van de techniek ‘futuring’ hebben we de mogelijkheid om de toekomst in het heden te ervaren en hierdoor een reëel beeld van de toekomst te schetsen. 'Futuring' is namelijk het inbeelden, uitvoeren en testen van toekomstplannen zodat de haalbaarheid, realiteit en impact van een creatie kan worden getoetst.

In de komende CLOSE UP laten we je kennismaken met de kunst van 'futuring' en geven we je informatieve en interactieve voorbeelden hiervan. Dit doen we aan de hand van ons programma, gevuld met een gevarieerde mix van gasten: 

  • Jeroen Oomen - Postdoctoraal onderzoeker bij Urban Futures Studio en schrijver van het boek 'Imagining Climate Engineering: Dreaming of the Designer Climate’. 
  • Elio Baldi - Doet onderzoek naar Feministische Science Fiction en is Lecturer Italië Studies, Interdisciplinaire Studies en Filosofie 
  • Klaas Groen - Bedenker van het vak ‘Favourable Futures’ waarin de hypothetische samenleving centraal staat
  • Marilien Mogendorff - o.a. Theatermaker, cultureel ondernemer, directeur Stichting M en oprichtster van ‘Schrijven naar de Toekomst’.

Zin om de toekomst een stukje grijpbaarder te maken?

Meld je dan gratis aan via de knop hieronder en ontvang de link naar onze Zoom-studio. We hopen je op donderdag 3 juni om 20:00 uur terug te zien bij het event ‘Tastbare Toekomst’!