For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.

Het traditionele gezinsplaatje - man, vrouw en kinderen - volstaat allang niet meer als representatie voor de verscheidenheid aan relaties die vandaag de dag worden aangegaan. Welke factoren zijn van invloed op hoe we deze ‘moderne relaties’ beleven? Wat is de actuele waarde van het huwelijk? En hoe modern zijn moderne relaties eigenlijk? Woensdag 16 juni duiken we samen met de Waalse Kerk in dit thema. Wil jij hier bij zijn? Meld je dan aan via de link onderaan deze pagina!

Kerngegevens van evenement VOX-POP x WAALSE KERK | Moderne Verbintenissen
Datum 16 juni 2021
Tijd 20:00 -21:30

Transnationale gezinnen, LGBT+ families en polyamoureuze relaties zijn onderdeel van het hedendaagse relatielandschap. Welke factoren zijn van invloed op hoe we deze ‘moderne relaties’ beleven en waar lopen we tegenaan? Wat is de actuele waarde van het (religieuze)  huwelijk nu het geregistreerd partnerschap aan terrein wint? En hoe modern zijn moderne relaties eigenlijk?

Deze elementen spelen een grote rol door het mensenleven heen. De verbintenissen die we door ons leven aangaan worden gekenmerkt en gevormd door ideologische, praktische, en materiële aspecten. Hoe dit wordt ervaren is voor iedereen anders. Voor de een is het huwelijk een romantische bezegeling, voor de ander een bureaucratische nachtmerrie.

Tijdens de derde editie van VOX-POP’s samenwerking met de Waalse Kerk op 16 juni, zullen we in gesprek gaan over verbintenissen en ‘moderne relaties.’ We reflecteren op persoonlijke ervaringen, verscheidenheid aan relatievormen vanuit zowel religieus als juridisch perspectief.

Wij gaan deze avond in De Waalse Kerk o.a. het gesprek aan met:

  • Jan Drost -  (Liefdes)filosoof, schrijver, muzikant en docent aan de HvA  
  • Betty de Hart - Professor in transnationale families en migratierecht
  • Henk Spoelstra - Predikant bij de Waalse Kerk
  • Henny Bos - Professor Sexual and Gender Diversity in Family and Youth
  • Nicole Kaandorp - Verhalenschrijver en is de helft van muziekduo Kopje Onder  

We zien je graag woensdag 16 juni in De Waalse Kerk! 

Note: Dit is geen religieuze bijeenkomst. Tijdens de gesprekken creëren wij een verbinding tussen de academische wereld (VOX-POP), de gevestigde kerk (De Waalse Kerk) en de maatschappij. Mensen van alle sociale, culturele, en geloofsachtergronden zijn van harte welkom om hun gedachten uit te wisselen, inzichten te delen en geïnspireerd te raken!

Dit event is gratis toegankelijk. Graag wel even aanmelden via de link hieronder! Je e-mailadres gebruiken we alleen om je over deze avond te informeren, en nergens anders voor. 

Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar. Indien je toch verhinderd bent, laat het ons weten, zodat we deze plek aan iemand anders kunnen geven.