Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

CLOSE UP reeks #1

In 2016 startte onze allereerste programmacommissie met onze eigen VOX-POP programmareeks CLOSE UP: avonden waarin maatschappelijke thema's door verschillende experts en kunstenaars vanuit een geesteswetenschappelijk perspectief worden belicht. We hadden het over wiskunst, discussieerden over politieke beeldcultuur en zoomden in op de rol van culturele initiatieven in Amsterdam. Het hoogtepunt van 2016 was onze jaarafsluiting waarbij we een zomerfeest organiseerden over nostalgie: een verlangen vol heimwee.

#1.1 The Formula of Beauty
Een avond over de synergie tussen wiskunde en kunst: wiskunst! Met Rens Bod (UvA), Darien Brito, en Hans Kuiper (Ars et Mathesis).

#1.2 The Art of Visual Politics
Hoe zetten politici beeld in en hoe wordt beeld ingezet tegen politici? VOX-POP onderzocht de beeldcultuur in de politiek vanuit historisch perspectief, het geschreven woord en de satirische beeldvorming. Met Natalie Scholz (UvA), Nicole Kaandorp, en Tom Janssen (Trouw).

#1.3 De Stad als Cultuurfabriek
Een avond over de rol van culturele initiatieven in sociale cohesie in de stad. Met Zef Hemel (UvA), Nicole Kaandorp, en Maren Siebert (Foam).

#1.4 ZOMERFEEST Nostalgie: een verlangen vol heimwee
Wat betekent nostalgie eigenlijk en wat kunnen we ermee? Een avond vol ouderwets nostalgisch vertier. Met Gaston Franssen (UvA), Café Chercher, en Bugra Gedik.

Onze eerste programmacommissie: Sara, Zará, projectleider Marte en Thirza.