Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

CLOSE UP 2022-2023

De commissie 2022-2023 bestond uit uit: Bente Tas, Imogen Mills, Maaike Brink, Margot Ponssen en Niels Boogers.

Foto: Hans Ponssen
Foto: Hans Ponssen

#6.1: Burgerlijkheid: (klein)geestig?
Tijdens deze CLOSE UP werd het thema burgerlijkheid bevraagd. Samen met hoogleraar Nederlandse Geschiedenis Remieg Aerts, docent cultuursociologie Marcel van den Haak, documentairemaker Lisa Bom en woordkunstenaar Mees van Zanten werd het de zin en onzin van het echte burgerlijke leven verkend.

#6.2: De Spelende Mens
Wanneer klom jij voor het laatst in een boom? In CLOSE UP #6.2 draaide alles om spelen. Tijdens deze creatieve avond samen met emeritus hoogleraar cultuurfilosofie René Boomkens, designer en kunsteducator Isabella Giacomelli en performers Jill Kupers en Mariona Vinyes Ràfols werden we allemaal even de Homo Ludens, de spelende mens.

Foto: Jonne Lucia op de Weegh
Foto: Jonne Lucia op de Weegh

#6.3: Tussen Gek en Geniaal
Hoe gekker, hoe beter. Zo lijkt de kunstwereld vaak te werken. Maar waar ligt de grens tussen gek en geniaal? In CLOSE UP #6.3 kwamen de makers aan het woord. Samen met filmmakers Astrid Ardagh en Margarita Kosareva, fotograaf Nanouk Prins en acteur Moutaz Alhowari gingen we in gesprek over de spannende wisselwerking tussen kunst, kunstenaar en publiek

#6.4: Opening ‘Speculative Futurism: Inverting the Archive
Op donderdag 1 juni 2023 openende de commissie hun tentoonstelling ‘Speculative Futurism: Inverting the Archive’! Samen met Junior Lecturer Max Stolk bij Interdisciplinaire Sociale Wetenschappen en kunstenaar Celine Michieli werd een eerste blik geworpen op de prachtige werken van de vijf deelnemende kunstenaars.

Expositie Speculative Futurism: Inverting the Archive
Hoe kijk jij naar de toekomst? In een wereld waarin het kapitalisme allesomvattend lijkt, kan het moeilijk zijn om je een andere toekomst voor te stellen dan het dystopische beeld waar we op af lijken te stevenen. Hoe brengen we hier verandering in? In de tentoonstelling ‘Speculative Futurism’ worden makers en bezoekers uitgedaagd om na te denken over de toekomst op een manier die radicaal buiten het heden ligt. Door middel van speculatieve storytelling ontdekken we samen wat de kracht is van radicale toekomstverhalen. Hoe kunnen we onszelf bevrijden van doemdenken, maar ook kritisch zijn op het heden?

Met trots presenteerde VOX-POP Speculative Futurism: Inverting the Archive, met werk van Ida Fisker, Unfinished, Dilek Yördem en Başar Kurnaz, Celine Micheli, en Smaragda Nitsopoulou

Foto: Jonne Lucia op de Weegh
Foto: Jonne Lucia op de Weegh

#6.5: Finissage ‘Speculative Futurism: Inverting the Archive’

Onder begeleiding van het robot \orkest van Jurjen Alkema, de sci-fi drag-performance van Slippery Instincts en de live technoset van HUISTAAK sloot de commisie hun talentontwikkelingsjaar knallend af op de feestelijke afsluiting van de expositie ‘Speculative Futurism’.

Programmacommissie 2022-2023 vlnr: Niels, Imogen, Bente, Margot en vooraan Maaike
Programmacommissie 2022-2023 vlnr: Niels, Imogen, Bente, Margot en vooraan Maaike