Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Het studenten-programmateam 2023-2024 heeft een prachtige reeks CLOSE UP's gepresenteerd: van wandelen door de tijd tot het vinden van schoonheid in zichtbare kledingreparaties en het nadenken over de rechten van de natuur, van alles kwam voorbij! Ter afsluiting van hun talentjaar, cureerden de student-programmamakers een onderdeel van het UvA Klimaatmuseum met als thema 'radical connection'.

Het programmateam 2023-2024 bestond uit uit Tessel Hopmans, Fern Chettle, Miles Vlieger, Pati Bachmann en Sara Kers.

#7.1: Walking through Time: Amsterdamse perspectieven uit heden, verleden, en toekomst
In de eerste CLOSE UP van het jaar, gingen de student-programmamakers in op het thema lopen. Samen met designcriticus Alice Twemlow, stadswandelaars Gijs en Floor, kunsthistoricus Esther Mulders, en social media legende Ommetje met Tom, werd het publiek meegenomen op een wandelavontuur dwars door verleden, heden, en toekomst.

#7.2: Stitching Together - Bouwen aan gemeenschap met duurzame mode
Hoe kunnen we opnieuw verbinding maken met onze garderobe en meer zorg tonen voor de planeet en elkaar? En hoe kunnen we herstel en reparatie omarmen, in plaats van de constante druk te voelen om meer te kopen en meer te dragen? Tijdens deze CLOSE UP doken we in de wereld van duurzame mode. Samen met Modestraat vrijwilliger Cloud Meijer en cultuurhistorcus Jane Tynan gingen de student-programmamakers in gesprek over de mogelijkheden van mode, herstellen en gemeenschap. Daarna eindigde de avond met een herstelworkshop met ontwerper Emma Fukuwatari Huffman!

#7.3: ‘I am the River, the River is Me’
De derde CLOSE UP van het jaar bestond uit een avondvertoning van ‘I am the River, the River is Me’. In deze documentaire speelt de Nieuw-Zeelandse Whanganui-rivier de hoofdrol, die als eerste rivier ter wereld een wettelijke status kreeg. De documentaire belicht nieuwe perspectieven op ecologisch beheer en bescherming, waarbij de kennis en waarden van de inheemse Maori centraal staan. Na de vertoning vond er een rondetafelgesprek met dichter Ellen Mane en Sociaal Anthropoloog Martha-Cecilia Dietrich plaats over de relaties tussen mens en natuur, waarbij de sprekers en het publiek verhalen uitwisselden over de leefomgevingen die ons hebben gevormd.

#7.4: ARTIVISM
Ter asfsluiting van hun proggrammajaar, opende het team op donderdag 6 juni hun tentoonstelling ‘Radical Connection' als onderdeel van het UvA  Klimaatmuseum in VOX-POP.  Ter gelegenheid van de opening organiseerde het een avond over fascinerende samensmelting van kunst en activisme. Na een inspirerende lezing over feministisch kunstactivisme in Latijns-Amerika door Sérgio Pereira Andrade, werd de eigen artistieke creativiteit aangeboord tijdens een speciale lino-print workshop van kunstenaar Marieke Luthart en werd een eerste blik geworpen op de prachtige werken van de drie deelnemende kunstenaars.

Expositie 'Radical Connection'
Radical Connection verkent het snijvlak van de academische wereld en de urgentie van de klimaatcrisis. De student-programmamakers hebben deze tentoonstelling samengesteld in samenwerking met het UvA Klimaatmuseum om te dienen als kanaal voor een radicale dialoog over verandering. Met de uiteenlopende werken van Lorena Rode, Bibi Bliekendaal, Yufei Gao en KIEM hoopt het team de multidisciplinaire aard van het begrijpen en aanpakken van klimaatverandering te weerspiegelen en een dieper gevoel van verantwoordelijkheid voor onze planeet te cultiveren.

Student-programmateam 2023-2024 vlnr: Pati, Tessel, Miles, Fern, Sara

#6.5: Finissage: A Year of Care and Conversation
Samen met de kunstenaars van 'Radical Connection' gingen de student-programmamakers in gesprek over de rol van de culturele sector in humanitaire crises. De avond werd afgelsoten met een 'Excercises for Re-enchantment' workshop en een DJ-set van blas.anna.