Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Over VOX-POP

Over VOX-POP

VOX-POP is als 'creative space' van de faculteit Geesteswetenschappen een vrijplaats waar door middel van innovatieve en inspirerende programmering een brug wordt geslagen tussen de academische gemeenschap en de stad, tussen kunst en wetenschap, tussen cultuur en samenleving.

In 2015 startte VOX-POP als een pop-up locatie voor culturele programmering, waarbij gebruik werd gemaakt van leegstaande ruimtes op het Binnengasthuisterrein. Inmiddels heeft VOX-POP zichzelf bewezen als creatief centrum van  het nieuwe Universiteitskwartier. We hebben daarom nu al jaren een vaste plek in BG 3 midden op het Binnengasthuisterrein.

Onze filosofie

Door geesteswetenschappelijke theorie om te zetten in een diverse en creatieve programmering zoekt VOX-POP continu naar nieuwe manieren om de universiteit en de stad met elkaar te verbinden. Zo vinden onder andere filosofie, kunst, film, theater, cultuur, geschiedenis, muziek, religie en taal elkaar in VOX-POP. Creativiteit, experiment en kennisdeling staan daarbij voorop.

Organisatie programmering

De programmering van VOX-POP wordt deels ontwikkeld door het vaste team van VOX-POP, bestaande uit projectleider Ghanima Kowsoleea en student-assistenten Imme de Bie, Julia Visser en Martin van Wijk. Daarnaast is er jaarlijks een VOX-POP-commissie actief bestaande uit getalenteerde studenten die de CLOSE-UP avonden voor hun rekening nemen.

Verbinding met de omgeving

Aangezien VOX-POP een open ruimte is binnen het Universiteitskwartier mogen ook studenten en alumni van verschillende opleidingen, medewerkers van de UvA en buurtbewoners een aanvraag doen om de ruimte te gebruiken voor evenementen. De academische gemeenschap van de faculteit is op deze manier 'mede-eigenaar' van VOX-POP. Doordat de ruimte open en flexibel in te delen is, is deze geschikt voor veel verschillende programmeringen, van poeziëmiddagen, kunstinstallaties, en huiskamerconcertjes, tot lezingen, filmvertoningen en schilderpractica. Last but not least: alle programmering in VOX-POP is altijd voor iedereen gratis toegankelijk.

Locatie

BG 3

Binnengasthuisstraat 9
1012 ZA Amsterdam