For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.
In het kader van Diversity Month 2024 vindt er op 23 oktober een inspirerende en interactieve workshop plaats. Deze workshop wordt gegeven door actrice, theatermaker en schrijfster Dilan Yurdakul en Marleen Rensen, universitair docent Europese studies en projectleider van Amsterdam Diaries. Tijdens de workshop is er aandacht voor het belang en de kracht van inzicht in je persoonlijke familiegeschiedenis, en hoe je dat kunt meenemen in je werk of je studie.
Event details of Diversity Month: Workshop met Dilan Yurdakul
Date
23 October 2024
Time
17:00 -19:00
Location
BG 3
Room
VOX-POP

Tijdens de workshop wordt aandacht besteed aan hoe het narratief van migratie in (Nederlandse) literatuur en film tot uitdrukking komt. De focus zal liggen op het ontdekken van een nieuw perspectief op migratie vanuit de 'derde generatie', omdat deze - zoals Yurdakul zelf ook heeft ervaren - vaak beter met een zekere afstand naar hun familie(geschiedenis) kunnen kijken. 

Dilan begint met een korte persoonlijke performance. Daarna volgt een workshop waarin studenten zich verdiepen in hun eigen persoonlijke familiegeschiedenis. Het kennen van je familieverhaal doet je dieper in jezelf zakken, het maakt dat je jezelf beter begrijpt en je ontwikkelt een nieuwe kijk op de wereld. Maar wat weten we eigenlijk over onze ouders en grootouders en in hoeverre spelen hun levensverhalen door in de keuzes die wij maken? En hoe schrijf je zo'n verhaal op, welk perspectief hanteer je? Er wordt ingegaan op de waarde van autobiografisch schrijven in het academisch onderwijs; voor de bewustwording van je eigen positionaliteit en perspectief, en voor het analyseren van levensverhalen. 

Meld je aan
Only 5 days left!
BG 3

Room VOX-POP
Binnengasthuisstraat 9
1012 ZA Amsterdam