For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.
In 2024 geeft VOX-POP het startsein voor een nieuwe verdieping van ons talentenprogramma: studentresidenties. Vanaf nu bieden we elk jaar twee studenten de tijd, ruimte en begeleiding om zelfstandig een programmareeks te ontwikkelen. Dit jaar werken we met Alina Tomescu en Sam Kailani. In dit interview stellen we Sam aan jullie voor!
Kerngegevens van evenement STUDENTRESIDENTIE: Maak kennis met Sam Kailani
Datum
1 januari 2024
Locatie
BG 3
Ruimte
VOX-POP

Studentresidenties

Dit nieuwe kalenderjaar start VOX-POP met een nieuwe verdieping in het talentprogramma. We bieden ieder jaar al plek voor een groep van vijf studenten die zich willen ontwikkelen als programmamaker en werkervaring op willen doen. Daarnaast bieden we voor studenten of pasafgestudeerden die al werkervaring hebben en zelfstandig een programma willen maken, nu twee student-residenties per jaar aan. Dit jaar werken we samen met Alina Tomescu en Sam Kailani.

In 2024 ontwikkelen zij een programmareeks bij VOX-POP. Ze krijgen een basishonorarium, een programmabudget en inhoudelijke en productionele begeleiding. Ze kunnen zelf eventuele aanvullende fondsen werven. Voorwaarden zijn dat er in zo'n programma een link wordt gelegd tussen het dagelijks leven en geesteswetenschappen, dat er gemeenschappen uit de stad worden betrokken, en dat het vernieuwende perspectieven belicht. Met dit interview stellen we Sam aan je voor. De eerste editie van Sam’s programma New Religion is op donderdag 7 maart en duurt van 17.00 tot 19.00 uur. Meer informatie hierover volgt binnenkort!

Onze nieuwe resident Sam Kailani introduceert zichzelf en zijn programmareeks New Religion

Sam Kailani, foto door Bente Tas

Kun je iets vertellen over jezelf?

Mijn naam is Sam Kailani, 29 jaar oud en ik ben mega nieuwsgierig naar de wereld om me heen. Ik ben vooral geïnteresseerd in kunst en geesteswetenschappen. Om uiting te geven aan die interesses, werk ik bij het Holland Festival en studeer ik Religiewetenschappen.

Wat ga je bij VOX-POP doen?

Programma's maken! In 2024 maak ik er drie en ze gaan over 'New Religion'. De meeste mensen denken bij het woord religie al gauw aan de grote tradities zoals jodendom, christendom en islam. In deze reeks ga ik op zoek naar 'nieuwe' vormen van religie. Heeft het klimaatactivisme iets weg van een religie? En welke rol gaat AI spelen bij religie - krijgt het op een gegeven moment zelf behoefte aan spiritualiteit, of zal het ons antwoorden geven over het bovennatuurlijke? En hoe komt het dat zoveel westerlingen zich ineens bekeren tot het soefisme? 

Wat zijn je drijfveren voor het maken van dit programma?

Waarde creëren voor anderen. Ik hoop iets te maken dat mensen tot reflectie brengt.   

Voor wie is dit programma interessant? Waarom zou je ernaar toe gaan en wat kan dit mensen brengen? 

De programma's zijn een luchtige en indirecte manier om een inkijkje te krijgen in hoe we hier terechtgekomen zijn. Waarom doen we wat we doen, waarom denken we wat we denken? Als je het aan mij vraagt, zijn de programma's interessant voor iedereen. Of 'iedereen' het hiermee eens is, is een tweede.

 Wat hoop je dat de periode waarin je als student-resident aan de slag gaat je brengt?

Ik wil leren hoe ik dat wat ik interessant en belangrijk vind, informatief en creatief kan overbrengen aan anderen. 

BG 3

Ruimte VOX-POP
Binnengasthuisstraat 9
1012 ZA Amsterdam