For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.
Met een warm hart nodigen we jullie uit voor ‘Boekfest’! Ter ere van de Boekenweek hebben VOX-POP en de UB op woensdagavond 15 maart een inspirerend programma samengesteld rondom het thema: 'Ik ben alles'.
Kerngegevens van evenement Boekfest 2023: Ik ben...
Datum
15 maart 2023
Tijd
19:30 -22:30
Locatie
BG 3
Kom naar Boekfest 2023 in VOX-POP!

In het thema van de Boekenweek nemen we jullie mee in een zoektocht en viering van het boekenweekthema ‘ik ben alles’ en de pluriformiteit van onze identiteit. Want hoewel de zoektocht naar wie je bent van alle tijden is, voelt die in de huidige tijdgeest dwingender, complexer en spannender dan ooit.

‘ik ben alles’. Ik ben …., ik ben …,  maar wie ben jij, en wat is alles? Dichter Babeth Fonchie host de avond en presenteert de verschillende programmaonderdelen. Het interdisciplinair collectief Question Collective maakt met haar workshop seksualiteit bespreekbaar, de resultaten worden aan het eind van de workshop met het publiek gedeeld. Het intermezzo met dichters, flitscolleges en een open podium vertelt ons over meertaligheid en de fluïde identiteiten die vanuit de taal ontstaan. Eind van de avond treedt de band Zweefclub op en kan er gedanst en geborreld worden.

Tijdens Boekfest vieren we de pluriformiteit van onze identiteit. En daar hebben we jullie stemmen in al jullie veelzijdigheid voor nodig! Heb jij een mooi, bijzonder of inspirerend (zelf geschreven) gedicht of kort verhaal dat aansluit bij het thema? En zou je dit in jouw moedertaal of een taal waar jij je sterk verbonden mee voelt willen voordragen tijdens Boekfest? Stuur dan een mailtje met een korte omschrijving van wat je zou willen voordragen en in welke taal je dit zou willen doen naar voxpop@uva.nl!

Details en aanmelden

Locatie: VOX-POP, Binnengasthuisstraat 9
Kosten: gratis! Meld je wel van tevoren even aan.

Deze editie van Boekfest is een samenwerking tussen de Bibliotheek van de Universiteit van Amsterdam en VOX-POP.

(Foto: Wouter le Duc)

Babeth Fonchie

Babeth Fonchie, onze host van de avond, is jurist en dichter. Ze draagt regelmatig voor op podia en festivals, publiceerde onder meer in Kluger Hans, De Revisor, De Groene Amsterdammer, DW B, De Gids en Elle, en was huisdichter van online tijdschrift Lilith Mag. Door VOGUE werd ze verkozen tot Next Talent To Watch en ze werd genomineerd voor de Harpers Bazaar Women of the Year Award. Haar dichtbundel Plooi verscheen in juni 2022 bij Uitgeverij De Geus.

Questions Collective

Questions Collective verzorgt een interactieve workshop. Zij zijn een Amsterdams interdisciplinair vrouwencollectief. Ze combineren de achtergronden in design, kunst, theater, muziek en dans in workshops, performances, exposities en theaterproducties. Questions Collective creëert performatieve installaties die voortkomen uit een oprechte bewogenheid/betrokkenheid met sociaal maatschappelijke problemen. Hun doel is het bevragen van de status quo en het in gang brengen van sociale verandering om zo een nieuwe wereld te creeeren. Iedereen is feminist. 

(Foto: Benjamin du Gardijn)

De Zweefclub

De Zweefclub is een Utrechts viertal dat softpunk maakt: rauw als andijvie, zacht als zijde, het vakantiegevoel van een sigaret. Gevoelige typjes die ondanks dat muziek maken zonder therapeutische beweegredenen. Snelle BPM’s, ingetogen volumes, een recht-toe-recht-aan ritmesectie, vernuftige songwriting, rauwe randjes en vederlichte stemmen. Het plaatje wordt compleet met eigenzinnige, gevoelige teksten en zo ontstaat het geluid van de Zweefclub.

Screenshot: Single-channel video installation ‘House of Women’

Michelle Williams Gamaker

Michelle Williams Gamaker werkt met audiovisuele media, performance en installaties. Haar kunstenaarspraktijk staat vaak in dialoog met filmgeschiedenis, met een speciale aandacht voor producties uit Hollywood en Britse studio’s. In haar werk staat de ontwikkeling van ‘fictief activisme’ centraal. Zo legt zij met het ‘re-casten’ van zwarte acteurs en acteurs van kleur voor oorspronkelijk ‘witte’-rollen en met de re-creatie van scenes, de problematische politieke en imperialistische gronden hiervan bloot. Met een combinatie van scenarioschrijven, intensief samen werken met acteurs, het herzien van analoog VFX en het ontwerpen van decor, creeert Gamaker films die met een verbijsterende nauwgezetheid in elkaar gezet zijn.

BG 3

Binnengasthuisstraat 9
1012 ZA Amsterdam