Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Kerngegevens van evenement Boekfest 2022
Datum
14 april 2022
Tijd
19:30 -23:00
Locatie
BG 3
Ruimte
VOX-POP

Boekfest is een jaarlijkse samenwerking van de Bibliotheek en VOX-POP en is onderdeel van de gezamenlijke Boekenweekprogrammering van VOX-POP en de Bibliotheek. Dit jaar staat helemaal in het teken van de 'Eerste Liefde', het thema van de Boekenweek dit jaar.

Thomas Blankers zal jullie tijdens een flitscollege meenemen in de biologische werking van verliefd worden en Misha Kavka zal je alles vertellen over de eerste liefde in series en op tv. Naast deze flitscolleges is er een Open Podium waar jullie worden uitgenodigd om verhalen te delen over jullie eigen eerste liefdes. Maar wees niet bang voor alleen maar romantische zoetsappigheid! Deze verhalen hoeven zich namelijk niet te beperken tot verliefdheden op personen. Wie is er nou niet eens overdonderd door een hevige passie voor een gekke hobby? En we zijn ook wel benieuwd hoe je verliefd bent geworden op je studierichting of je onderzoeksgebied. Of wanneer de laatste keer was dat je instant verliefd werd op een nieuw café, een nieuw boek of een nieuw gerecht?  Voor al deze bijzondere verhalen is er plaats tijdens het open podium van Boekfest. Na alle liefdevolle openbaringen is het tijd voor jullie om je (nog onontdekte) literaire skills te tonen.  Teun Grondman verzorgt namelijk een korte collectieve schrijfworkshop voor iedereen in het publiek. Aan het eind van het de avond gaan we met de voetjes van de vloer. We openen de dansvloer met de zwoele hitjes van de jongens van MOOS! 

Nu al vlinders in je buik? Hou onze website en socials in de gaten voor meer informatie en updates over het programma! Al zeker dat je erbij bent? Meld je dan aan via onderstaande link! 

Even voorstellen..

 

Martin Rombouts

Martin Rombouts - de moderator en openingspreker van boekfest -is schrijver, theatermaker, podcastmaker en performer. Hij studeerde af aan de Creative Writing-opleiding ArtEZ, en werd geselecteerd voor talententrajecten van het Letterenfonds en het KNAW/Akademie van Kunsten. Zijn werk is een speels onderzoek naar het nu, en gaat over economische ongelijkheid, het internet en popmuziek. Hij is altijd op zoek naar nieuwe manieren om een verhaal te vertellen. 

 

Thomas Blankers

Thomas Blankers is evolutionair bioloog aan het Instituut voor Biodiversiteit en Ecosysteem Dynamica van de Universiteit van Amsterdam. Hij behaalde zijn MSc aan de UvA en zijn PhD aan de Humboldt Universitaet in Berlijn. In 2022 werd Thomas aangesteld als Universitair Docent Evolutionaire Ecologie op de UvA. Thomas doet, onder andere, onderzoek naar partnerkeuze en seksueel communicatiegedrag in insecten en andere ongewervelden. Tijdens Boekfest zal Thomas ons alles vertellen over de biologische werking van verliefd worden. 

 

Misha Kavka

Misha Kavka is Professor of Cross-Media Culture in the Media Studies Department at UvA. She has published widely on gender, sexuality and affect in relation to television, film and media technologies. She is the author of Reality Television, Affect and Intimacy (2008) and Reality TV (2012), and the co-editor of volumes on transnational reality television, gothic culture and feminist theory. Nestled among her current projects is a book on 'love technologies'. During Boekfest Misha will bring us up to speed with a short lecture on First Love on screen & tv!

 

Teun Grondman

Teun (1994) is schrijver, 3D-kunstenaar en muzikant. Hij studeerde Beeld & Taal aan de Rietveld Academie en Approaching Language aan het Sandberg Instituut te Amsterdam. Hij is redacteur van DIG en schreef verder voor o.a. Mister Motley en de Oerol Dagkrant. In zijn vrije tijd organiseert hij samen met anderen De Mus, een wekelijkse variétéavond in het Torpedo Theater. Tijdens deze avond verzorgt Teun een korte collectieve schrijfworkshop, dat wordt pennen. 

MOOS

"Wij zijn MOOS! We zijn vier jongens uit Amsterdam, die een gezamenlijke liefde voor muziek hebben. Hoewel we alle vier veel van elkaar verschillen, komt ons muziekgenre overeen Met groovy discobeats, synths uit de jaren 80 en catchy melodien hebben wij elkaar gevonden. Uit deze voorliefde ontstond begin dit jaar onze eerste single, ‘What It’s Like To Be Loved’. Begin oktober kwam onze tweede single ‘Touch U’ uit. Ons doel is om heel erg veel live te gaan spelen, en ervoor te zorgen dat mensen dansen, feesten en meezingen op onze muziek. Onze muziek is dansbaar, blijft in je hoofd zitten en kent verrassende en prikkelende harmonien. Hiermee gaan wij de proberen de harten van de feestganger te veroveren!"

Belangrijke info 

Wat? BoekFest: een ode aan de eerste liefde! 

Waar? VOX-POP, Binnengasthuisstraat 9 

Wanneer? Donderdag 14 april 2022, van 19:30-23:00 

Kosten? Gratis! Alleen even aanmelden via de link te vinden op deze pagina.  

Deelnemen aan het Open Podium?

Er zijn nog een aantal plaatsjes vrij voor het open podium tijdens Boekfest! Ben jij een UvA student of medewerker van de Faculteit der Geesteswetenschappen en heb jij een bijzonder verhaal gerelateerd aan het thema van de Eerste Liefde? En... durf jij dit verhaal met ons te delen tijdens een Open Podium op Boekfest? Stuur een mailtje naar voxpop@uva.nl of neem een kijkje op onderstaande link voor meer informatie.  

Boekfest in de Boekenweek 

Boekfest is een jaarlijkse samenwerking de Bibliotheek en VOX-POP en is onderdeel van de gezamenlijke Boekenweekprogrammering van VOX-POP en de Bibliotheek.   

Andere interessante programmering in de Boekenweek:

BG 3

Ruimte VOX-POP
Binnengasthuisstraat 9
1012 ZA Amsterdam