Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Sinds 2015 brengt VOX-POP een veelzijdige culturele programmering naar het hart van de binnenstadcampus van de UvA. Van debatavonden en lezingen tot theatervoorstellingen en exposities, ontdek hier onze hoogtepunten van de afgelopen jaren.
CLOSE UP
Het studenten-programmateam van VOX-POP organiseert sinds 2016 iedere 6-8 weken een CLOSE UP: avonden waarin een maatschappelijk thema onder de loep wordt genomen door academici, professionals en kunstenaars. Bekijk hier een selectie van voorgaande edities:
LETTERSOEP

In 2023-2024, organiseerde VOX-POP LETTERSOEP, een reeks maandelijkse interactieve gesprekken in VOX-POP waarin studenten, onderzoekers, dichters en kunstenaars met elkaar in gesprek gingen. Elke keer stond een recente poëziebundel centraal samen met een actueel thema, zoals inclusie, klimaat, neurodiversiteit en de consumptiemaatschappij. Onder het genot van een kop soep, bracht LETTERSOEP je alles wat je ooit wilde weten over poëzie, maar nooit durfde te vragen.

Diversiteit en Inclusie
VOX-POP wil alle verschillende culturen en achtergronden van onze studenten en medewerkers vieren. In samenwerking met de Faculty Diversity Office organiseren we het hele jaar door evenementen om maatschappelijke problemen aan de kaak te stellen en meer te weten te komen over elkaars perspectieven.
ArtiShock

VOX-POP presenteert ArtiShock. Iedere maand tovert VOX-POP de ruimte om tot werkplaats voor chaos en creativiteit. Van dj-les tot linosnedeworkshops: steeds oefen je met een andere kunstvorm.

Eastsplainers

In 2022 en 2023 was VOX-POP host van de publieke lezingenreeks Eastsplainers. Hierin werd gesproken met o.a. kunstenaars, filmmakers, wetenschappers, journalisten en muzikanten die gevlucht zijn voor de Russische oorlog in Oekraïne of repressie in hun thuisland. Door deze stemmen aan het woord te laten hoopt Eastsplainers een tegengewicht te bieden aan het populaire ‘westsplaining’ - de gewoonte om ontwikkelingen in Midden- en Oost-Europa door een Westerse bril te bekijken.