Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Dit nieuwe kalenderjaar start VOX-POP met een nieuwe verdieping in het talentprogramma. We bieden ieder jaar al plek voor een groep van vijf studenten die zich willen ontwikkelen als programmamaker en werkervaring op willen doen. Daarnaast bieden we voor studenten of pasafgestudeerden die al werkervaring hebben en zelfstandig een programma willen maken, nu twee student-residenties per jaar aan. Dit jaar werken we samen met Alina Tomescu en Sam Kailani.
Alina Tomsecu presenteert: Nocturnal Dialogues
Vraag jij je weleens af hoe steden 's nachts veranderen? In haar nieuwe programmareeks 'Nocturnal Dialogues' verkent onze student-resident Alina Tomescu de verschillende dimensies van de stadse nacht en brengen we nachtwetenschappers en nachtgemeenschappen samen. In vijf sessies ontdek je diverse aspecten van de stad in de nacht, zoals de geschiedenis van het nachtleven, nachtrituelen in verschillende culturen, natuur- en ecosystemen, nachtspecifiek activisme en de politiek van muziek.
Resident bij VOX-POP

In 2024 ontwikkelen de nieuwe residenten een programmareeks bij VOX-POP. Ze krijgen een basishonorarium, een programmabudget en inhoudelijke en productionele begeleiding. Ze kunnen zelf eventuele aanvullende fondsen werven. Voorwaarden zijn dat er in zo'n programma een link wordt gelegd tussen het dagelijks leven en geesteswetenschappen, dat er gemeenschappen uit de stad worden betrokken, en dat het vernieuwende perspectieven belicht.