Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Iedereen heeft wel eens te maken met verlies, en het rouwproces wat daarop volgt. Van 31 oktober tot 12 december organiseert VOX-POP, in samenwerking met geestelijk verzorger Babet te Winkel, een programma over rouw. Dit programma biedt workshops, dialogen en een interactieve Verliesmuur waar je jouw verlies kunt delen. We openen deze reeks met een bijzonder programma op 31 oktober, tijdens Halloween, Samhain en Allerzielen.
Kerngegevens van evenement Echoes of Loss: Opening van de Verliesmuur
Startdatum
31 oktober 2024
Einddatum
12 december 2024
Locatie
BG 3
Ruimte
BG3, ground floor

Openingsprogramma 31 oktober: alle verliezen welkom

Tijdens de opening stellen we rouw en verlies centraal. We verkennen de betekenis van rituelen bij rouw met verhalen, korte lezingen en een "Verliessoep" waarbij we stilstaan bij de smaken van rouw. Er wordt ruimte gemaakt voor de vele vormen van verlies: een persoon, jezelf, een relatie, gezondheid of een langgekoesterde wens. Alle verlieservaringen zijn dus welkom! 

Babet te Winkel (Verlieskunst) en Miek Crouzen (Praktijk De Basis) begeleiden de avond.

Programma (31 oktober):
17.00 - 17.40: Interactieve opening Verliesmuur
17.40 - 18.00: Lezingen over rituelen
18.00 - 18.45: Soepritueel: de smaken van rouw
18.50 - 19.00: Stiltemoment

Praktische informatie
We vragen je een voorwerp mee  te nemen dat jouw verlies symboliseert. De maaltijdsoep is veganistisch en glutenvrij. Deelname is gratis, maar aanmelden is verplicht. Start: 17.00 uur, inloop vanaf 16.30 uur. locatie: VOX-POP, Binnengasthuisstraat 9.

Foto door Coco Olakunle

Babet te Winkel (1991) is oprichter van het rouwplatform Verlieskunst. Ze is gespecialiseerd in het creëren van nieuwe taal, beelden en rituelen om ruimte te maken voor rouw. Ze laat zich inspireren door de natuur, cycli en de seizoenen, mystiek en oude verhalen. Haar werk krijgt vorm in online cursussen, het ritueel Verliesdiner, de kunstinstallatie Verliesmuur en verbindende rouwkringen. Daarnaast is ze holistisch masseur en lichaamsgericht rouwbegeleider.

Ze debuteerde in november 2023 met haar boek 'Zien in het donker' waarin ze een nieuwe taal voor rouw creëert. Na de dood van haar moeder, toen ze net 20 was, realiseerde Babet zich dat ze haar gevoelens en ervaringen niet kon beschrijven met bestaande woorden. Ze had een taal nodig om de ervaring van verdriet te ontrafelen, om voorbij de lege woorden te komen. Die woorden bleken even persoonlijk als universeel te zijn.

Rosalie Voortman

Miek Crouzen is psycholoog en begeleidt sinds 2016 mensen in haar praktijk De Basis, in alles wat met mens-zijn te maken heeft. Na zelf een lange periode van rouw om een verbroken relatie te hebben doorstaan, riep Miek een begeleidingsprogramma in het leven voor alle soorten van verlies en de daarbij horende rouw. Onder de naam ‘de Tussentijd’ biedt zij passende begeleiding in de tijd die je doorbrengt, wanneer je door verlies vertrekt uit het Oude, maar het Nieuwe nog niet in zicht is.

BG 3

Ruimte BG3, ground floor
Binnengasthuisstraat 9
1012 ZA Amsterdam