Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

CLOSE UP 2017-2018

De commissie organiseerde samen met Amsterdam Venture Studios - Humanities Lab en de Amsterdamse Academische Club ook nog eens de reeks 'leven van…'. Elke avond stond er een andere geesteswetenschappelijke discipline centraal, en gingen we op zoek naar hoe je daar je beroep van kan maken. Hoe kan je leven van de wijsheid, van de pen, of van het spel?

#2.1 Biophilia of biophobia? 
Een avond over mens en natuur met UvA hoogleraar Cultuur, landschap en natuur Erik de Jong, stadsecologe Florinde Nieuwenhuis en documentairemaker Magda Augusteijn.

#2.2 De maakbare generatie
Hoe maakbaar is de mens? Met filosofiedocent Victor Kal (UvA), een Boeddhistische meditatie met met Jayavajri den Hollander & Bianca Vermeij en een theaterperformance van Bervoets & Nijenhuis.

#2.3 Leven van de kunst
Met Dos Elshout (UvA), poëzie van Fausto van Bronkhorst en Q&A met kunstenaars Kyra Sacks & WOLF door Galerie Fleur & Wouter.

#2.4 Wij zijn de media!
Welk effect hebben nieuwe media op onze identiteitsvorming? Met Dr. Mirjam Prenger (UvA) en een performace van Rikkert van Huisstede.

#2.5 Hoe muziek voelt
Met historisch musicoloog Maarten Beirens, docent muziektheorie Gustavo Trujillo Delgado, en met muzikale performances van Awün en Fernando Oliveira (dans) + Dasha Fedorchenko (piano).

#2.6 ZOMERFEEST: De magie van de geesteswetenschappen
Een viering van de geesteswetenschappen met prof. dr. Irene Zwiep, huisdichteres Nicole Kaandorp en muziek van Klezmagic en DJ Slimfit Girl.

Programmacommissie 2017-2018 vlnr: Julia, Laura, Martijn en Fieke.