Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Heb jij behoefte je academische interesses over te brengen via een aansprekend publieksprogramma? VOX-POP biedt twee residentieplekken per jaar aan voor studenten of pasafgestudeerden van de faculteit Geesteswetenschappen. Via begeleiding, een podium en een klein honorarium krijg je de kans om je eigen programmareeks samen te stellen. Heb je al enige ervaring in het organiseren van culturele projecten en wil je je hier verder in ontwikkelen? Lees dan snel verder!

Wat ga je doen?  

Als student-resident ontwikkel je je eigen programmareeks bij VOX-POP. In de reeks verdiep je je in een bepaald thema en breng je verschillende perspectieven samen. De basisvoorwaarden voor een programma bij VOX-POP zijn dat er verbanden worden gelegd tussen het dagelijks leven en geesteswetenschappen, dat er gemeenschappen uit de stad worden betrokken en dat het programma vernieuwende perspectieven belicht. 

Tijdens je residentie geef je vorm aan je eigen programma. Je zoekt hiervoor sprekers en performances, maakt draaiboeken, bouwt banden op met samenwerkingspartners, denkt mee over de promotie van de programma’s en leert werken met een projectplan. 

Over VOX-POP 

Als creatieve broedplaats van de faculteit Geesteswetenschappen organiseert en host VOX-POP innovatieve en inspirerende evenementen om een brug te slaan tussen de academische wereld en de stad, tussen kunst en wetenschap, en tussen cultuur en de samenleving. In samenwerking met verschillende partners organiseren we panelgesprekken, creatieve workshops, poëzie-avonden, performances, interviews, filmvertoningen en nog veel meer. Als creatieve broedplaats biedt VOX-POP ook talentontwikkelingstrajecten aan voor programmamakers in spé. Hieronder valt het jaarlijks wisselende student-programmamakersteam en de student-residentieplekken.

Wie zoeken wij? 

  • Je bent een student of recent afgestudeerde (< 2 jaar) met enkele jaren werkervaring  
  • Je studeert of hebt gestudeerd aan de faculteit der Geesteswetenschappen 
  • Je voelt de behoefte om een onderwerp op een meer experimentele en creatieve manier onder aandacht te brengen in plaats van via een geschreven academische tekst 
  • Je wil je verder specialiseren in een onderwerp of thema door hier publieksprogramma's over te maken 
  • Je bent in staat zelfstandig aan een project te werken en hebt affiniteit met de zowel inhoudelijke als praktische werkzaamheden die hierbij komen kijken (van research tot het sjouwen van stoelen)  
  • Je vindt het interessant om in co-creatie aan plannen te werken  

Wat bieden wij? 

  • Een programmabudget 
  • Een basishonorarium  
  • Inhoudelijke en productionele begeleiding. 
  • Diverse workshops en masterclasses (o.a. op het vlak van modereren, cureren en tentoonstellen) 
  • Een informeel podium 
  • En natuurlijk een inspirerende en creatieve omgeving waar je fouten mag maken, de ruimte krijgt om te experimenteren, jezelf kunt ontwikkelen en nieuwe contacten kunt leggen  

Interesse? Deel je idee met ons! 

Heb jij een leuk idee voor een programmareeks bij VOX-POP en herken jij jezelf in het bovenstaande profiel? Dan willen we heel graag kennis met je maken! Om te kunnen beoordelen of je idee aansluit bij VOX-POP, vragen we je om een beknopt voorstel van maximaal twee A4 te schrijven waarin in ieder geval de volgende aspecten zijn opgenomen: 

  • Het onderwerp wat je onder aandacht wil brengen en waarom dat relevant is. Omschrijf daarbij ook wat het verband is met geesteswetenschappen.  
  • Je eerste ideeën over je programmareeks: welke subthema’s wil je aankaarten en in welke vorm komen die aan bod in je programma (denk je bijvoorbeeld aan filmavonden, creatieve workshops, debatten of leesfeestjes, etc.)  
  • Met welke partners je wilt samenwerken  
  • Wie je wil bereiken met je programma en waarom? 
  • Voorgestelde tijdlijn (wanneer wil je beginnen met de voorbereidingen en wanneer de programma's moeten plaatsvinden?) 
  • En tot slot hoe jij je verder wil ontwikkelen tijdens je residentie bij VOX-POP

VOX-POP heeft niet één formule voor een succesvol programma. Samen kunnen we kijken naar een vorm die bij jou en bij VOX-POP past.  Wil je inspiratie opdoen? Kijk dan naar de programma’s van de huidige student-residenten of neem een kijkje bij in onze agenda of in ons programma-archief.  

Solliciteren doe je door je CV en voorstel uiterlijk 16 september op te sturen naar c.t.c.thomas@uva.nl t.a.v. Cleo Thomas. Mocht je vragen hebben over de functie, dan kan je mailen naar c.t.c.thomas@uva.nl Gesprekken vinden plaats in de week van 23 september.