Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
VOX-POP presenteert ArtiShock. Iedere maand tovert VOX-POP de ruimte om tot werkplaats voor chaos en creativiteit. Van dj-les tot linosnedeworkshops: steeds oefen je met een andere kunstvorm. In deze laatste editie van het jaar gaan we blauwdrukken maken met Henri Blommers.
Kerngegevens van evenement ArtiShock #8: Blauwdrukken maken
Datum
20 juni 2024
Tijd
16:00 -19:00
Locatie
BG 3
Ruimte
VOX-POP

Cyanotypie - beter bekend als blauwdrukken - is een fotografische techniek zonder camera waarbij een voorwerp op papier wordt gelegd dat bedekt is met een oplossing van ijzerzouten en wordt blootgesteld aan UV-licht om wit-blauwe afbeeldingen te maken.

Voor deze workshop brengt Henri Blommers alle benodigde materialen mee. Voor het printen zal hij een aantal planten verzamelen en meenemen, maar het staat alle deelnemers vrij om je eigen platte (!) objecten mee te nemen om af te drukken, zoals veren, sleutels of delicate planten. Neem in ieder geval een plastic zak mee om je vochtige afdrukken na de workshop in te vervoeren.

Over Henri Blommers

Henri Blommers is een in Amsterdam gevestigde fine-art fotograaf die over het algemeen analoog werkt met verschillende camera's en technieken. Hij creëert out-of-this-world dimensies vol felle kleuren, gebaseerd op hedendaagse maatschappelijke thema's zoals plasticvervuiling en de vergaande digitale invloeden op ons leven. Henri is medebedenker van Hello Gorgeous Magazine, in het leven geroepen om het stigma rond HIV te bestrijden. In zijn projecten materialiseert Henri zijn beelden door middel van verschillende technieken, bijvoorbeeld door fotorolletjes te koken in plantaardig materiaal, negatieven te weken in zout of landbouwchemicaliën op fotorolletjes te spuiten.

BG 3

Ruimte VOX-POP
Binnengasthuisstraat 9
1012 ZA Amsterdam