Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Elke maand op een donderdag toveren we VOX-POP om tot ruimte voor chaos en creativiteit in de reeks ArtiShock. Deze ArtiShock staat in het teken van gezonde en duurzame voeding, en is onderdeel van het nieuwjaarsprogramma Voeding voor lichaam & geest. Tijdens deze workshop leren we de microben in onszelf en onze omgeving te omarmen. Je gaat uiteindelijk met je eigen zuurdesemstarter naar huis.
Kerngegevens van evenement VOEDING VOOR LICHAAM EN GEEST x ArtiShock: Maak een zuurdesemstarter
Datum
18 januari 2024
Tijd
17:00 -19:00
Locatie
BG 3
Ruimte
VOX-POP

Maak je eigen zuurdesemstarter

Microben, het zijn kleine wezentjes die we vaak over het hoofd zien, maar ze spelen een buitengewoon belangrijke rol in ons dagelijks leven. Zonder dat we het beseffen, gaan we voortdurend een samenwerking aan met verschillende soorten microben. Wist je bijvoorbeeld dat we allemaal gemiddeld zo'n 1,5 kg aan microben met ons meedragen? 

Onze afhankelijkheid van microben is enorm; ze zijn essentieel voor ons voortbestaan. Vooral in onze darmen spelen ze een cruciale rol, waar ze helpen bij de afbraak van voedsel en zelfs invloed hebben op onze mentale gesteldheid via de complexe hersen-darm-as. Maar daar blijft het niet bij! Microben kunnen ook een rol hebben in zaken als partnerkeuze en het ontstaan van ziektes. Wil je alles ontdekken over hun betekenis in fermentatie en de toekomst van ons voedsel? Kom dan op 18 januari naar deze bijzondere editie van ArtiShock.

Kunstenares Tessa Straver neemt je mee in de intrigerende wereld van brood maken. Leer de microben kennen die betrokken zijn bij dit proces en creëer samen een zuurdesemstarter die je mee naar huis kunt nemen. Je ontwikkelt een dieper begrip en waardering voor jouw microben. Ga mee op deze multizintuiglijke reis waarin je leert om je microben volledig te omarmen!

Praktisch

Deze workshop is tweetalig. Deelname aan de workshop is gratis, maar wegens beperkte capaciteit dien je je van tevoren aan te melden via het onderstaande registratieformulier. We starten om 17.00 uur en eindigen om 19.00 uur met een borrel. Locatie: VOX-POP, begane grond BG3, Binnengasthuisstraat 9.

Deze workshop is onderdeel van de Well-being Week 2024

BG 3

Ruimte VOX-POP
Binnengasthuisstraat 9
1012 ZA Amsterdam