Microben, het zijn kleine wezentjes die we vaak over het hoofd zien, maar ze spelen een buitengewoon belangrijke rol in ons dagelijks leven. Zonder dat we het beseffen, gaan we voortdurend een samenwerking aan met verschillende soorten microben. Wist je bijvoorbeeld dat we allemaal gemiddeld zo'n 1,5 kg aan microben met ons meedragen?
Onze afhankelijkheid van microben is enorm; ze zijn essentieel voor ons voortbestaan. Vooral in onze darmen spelen ze een cruciale rol, waar ze helpen bij de afbraak van voedsel en zelfs invloed hebben op onze mentale gesteldheid via de complexe hersen-darm-as. Maar daar blijft het niet bij! Microben kunnen ook een rol hebben in zaken als partnerkeuze en het ontstaan van ziektes. Wil je alles ontdekken over hun betekenis in fermentatie en de toekomst van ons voedsel? Kom dan op 18 januari naar deze bijzondere editie van ArtiShock.
Kunstenares Tessa Straver neemt je mee in de intrigerende wereld van brood maken. Leer de microben kennen die betrokken zijn bij dit proces en creëer samen een zuurdesemstarter die je mee naar huis kunt nemen. Je ontwikkelt een dieper begrip en waardering voor jouw microben. Ga mee op deze multizintuiglijke reis waarin je leert om je microben volledig te omarmen!
Deze workshop is tweetalig. Deelname aan de workshop is gratis, maar wegens beperkte capaciteit dien je je van tevoren aan te melden via het onderstaande registratieformulier. We starten om 17.00 uur en eindigen om 19.00 uur met een borrel. Locatie: VOX-POP, begane grond BG3, Binnengasthuisstraat 9.
Deze workshop is onderdeel van de Well-being Week 2024.